Over ons

CREE vzw | www.creeasbl.be

De CREE werd gesticht in 1979, oorsprongkelijk om ludieke activiteiten te organiseren voor dove kinderen die moeite hadden om deel te nemen aan klassieke activiteiten wegens communicatieproblemen. 

Sindsdien heeft de CREE tal van niewe activiteiten ontwikkeld en zichzelf omgevormd tot een hoofdacteur in twee sectoren : animatie en vorming. 

Erkend als Jeugdorganisatie hebben wij als doel om dove en slechthorende kinderen, van jongs af aan, om te vormen tot CRACS, Burger Verantwoordelijk Actief Critisch en Solidaire.

David Vanderbiest | Communicatie en Fundraising.

Onze acties steunen ? Maak een gift op BE43 0015 0706 0001 !

Meer info via www.creeasbl.be


Chiefs WSL | www.chiefs.be

Chiefs WSL is een ABSSA-club die zijn oorsprong vindt in een groep studenten van het Don Bosco College in Woluwe.

Deze groep van vrienden werd in 1981 als Belgisch inter-School Kampioen gekroond en kreeg de kans om een internationale inter-school uitwisseling te leiden met de Amerikaanse club van MLS "Atlanta Chiefs", vandaar de naam van de club.

Om het avontuur verder te zetten na hun laatste jaar van humaniora, een leraar van het College, geholpen door zijn trouwe vriend Bernard, heeft de club opgezet met het peterschap van Frankie Vercauteren.

Een historie al heel rijk van elf kampioen titels en meerdere beklimmingen en afdalingen in 37 jaar geschiedenis, heeft de club een snelle opstijging gemaakt van de 6de naar de 2de divisie zonder overgang tijdens de eerste 4 seizoenen van zijn bestaan.

De club heeft momenteel 4 ploegen waaronder een ploeg van veteranen. De ploegen evolueerden dit seizoen in D2-, D3-, D5- en D2-veteranen.

Na twee seizoenen op rij dicht bij de klim in de 1ste afdeling te zijn gekomen, is het eerste ploeg dit seizoen gedegradeerd tot D3.
Team 2 speelde de eerste rollen in D3.
Veteranen (Team 4) bleven nipt in D2-veteranen.
En het volledig nieuwe 3de ploeg domineerde de reeks in D5 en won daarmee de kampioenschaps-titel.

De club Chiefs is een actieve club en voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen, we zijn nog niet klaar met het schrijven van de geschiedenis van de ABSSA!

Claude Dubart | Manager-Stichter van de Club

Meer info via www.chiefs.be en www.facebook.com/chiefs.wsl